По-сигурно, удобно, дигитално и екологично – така си представяме бъдещето ние от Содексо.

В стремежа си да осигурим по-качествен живот на клиентите си, създадохме дигиталната социална придобивка Gift Pass, която да направи ежедневието на всички по-лесно. Като в бъдещето.

Gift Pass надгражда подаръчните ни ваучери и допълва портфолиото от продукти на Содексо, като дава възможност на потребителите да правят безконтактни плащания директно през телефона си на POS терминал или онлайн. Нещо, което досега не беше възможно с ваучерите.

Gift Pass e виртуална карта Mastercard, която работи точно като обикновена разплащателна карта, но без неудобствата на пластиката.

Дигитална социална придобивка от бъдещето

След поръчка на Gift Pass, потребителят получава всичко необходимо на имейл и може да използва новата си социална придобивка бързо и лесно:

Добавя виртуалната карта Gift Pass в едно от приложенията за плащане Google Wallet или Apple Pay.

Плаща безконтактно с нея директно с телефон на POS терминал или онлайн.

Ползва я в магазините от мрежата на Содексо, които приемат плащания с Gift Pass и Mastercard.

Разберете повече

Отворете вратите си за ново поколение клиенти

Способността за адаптация към динамично променящата се пазарна среда прави разликата между успешните търговци и онези, които по-трудно се справят с предизвикателствата.

Виртуалната социална придобивка Gift Pass отговаря на нуждите на гъвкавия модерен потребител и ще позволи на Вашия бизнес да достигне до повече лоялни клиенти.

С Gift Pass потребителите ще плащат безконтактно, бързо и лесно само с помощта на телефона си.

Какви ползи и удобства носи Gift Pass за Вас:

Повече приходи за Вашия бизнес

Плащанията с виртуалната карта Gift Pass стават лесно и удобно в търговските обекти и още по-лесно и удобно онлайн.

Бързи и лесни плащания

Без проверка на валидността, без сканиране, без броене на ваучери, без нужда от връщане на ресто, като при плащанията в брой. Плащането е безконтактно, което улеснява обслужването на клиентите и ускорява процеса. А това значи – по-бързо обслужване, по-малко опашки, по-доволни клиенти.

Без допълнително обучение на персонала

Заплащането с Gift Pass се случва на вече съществуващите POS терминали, но вместо пластика, клиентът използва смартфона си.

По-лесна администрация

Ако станете наш партньор, ще получавате парите от плащания с Gift Pass директно и веднага, без да се налага да събирате и изпращате получените ваучери до офиса на Содексо.

Отговорност към природата

Давате своя принос към намаляването на въглеродните емисии като редуцирате използването на пластмаса и хартия, тъй като услугата е изцяло дигитализирана.
С всяко плащане с Gift Pass участвате и в световното движение на Mastercard за борба с климатичните промени и засаждането на 100 000 млн. дървета до 2025 г.
Научете повече на mastercard.bg/priceless-planet

FAQ

 • Какво е Gift Pass?

  Gift Pass е социална придобивка от портфолиото на Содексо България. Gift Pass e под формата на предплатена и презареждаема дигитална карта от типа Mastercard, която съществува само в електронен вид (няма физически носител). Картата е с местен бин, предоставен от Mastercard България и се издава в полза на ползватели – физически лица.

 • Как се случва плащането с Gift Pass? 

  Gift Pass може да се използва в България за безконтактни плащания във всички търговски обекти, оборудвани с POS терминал, и в онлайн магазини, които са част от партньорската мрежа на Содексо България. Плащането е с “NFC” метод за иницииране на безконтактно плащане съобразно правилата на картовата схема Mastercard.

 • Как мога да започна да приемам плащания с Gift Pass? 

  Изпратете ни запитване като натиснете бутона по-горе “Станете наш партньор”, попълнете контактната форма и наш представител ще се свърже с вас, за да предостави повече информация.

 • Има ли за мен като търговски обект такси, допълнителни разходи или задължения за това, че приемам плащания с Gift Pass? 

  Да, всички търговски условия са включени в договора със Содексо. 

  Ще получите фактура на посочен от вас имейл адрес, заедно с Отчет за извършени операции за съответния период, съгласно договора. Ние ще очакваме дължимите такси и комисионни по банкова сметка на Содексо до 10 календарни дни от датата  на издаване на фактурата.

 • Къде мога да видя MID?

  МID (merchant ID) - номер на всеки обект можете да видите на разписка от ПОС терминал или да получите от банката/институцията, която ви е предоставила правото да приемате плащания с карти. Необходимо е да добавите всички MID номера на търговските обекти, които приемат Gift Pass, дори и MID номерата да са на различни банки.

 • Как ще получа парите си, колко бързо, в какъв срок? 

  Вие ще получите парите си директно от обслужващата Ви банка или финансова институция, която ви е предоставила ПОС и съответно правото да приемате карти с цел извършване на операции по продажба на стоки и услуги, съгласно условията на договора с тази банка или финансова институция. 

 • Има ли нужда от обучение на моя персонал?

  Не, Gift Pass сe използва като всяка друга карта. Заплащането с Gift Pass се случва на вече съществуващите POS терминали, но вместо пластика, клиентът използва смарт устройство. 

 • Кой е издател на картата? 

  DiPocket (https://dipocket.org/) е издател на картата Gift Pass. DiPocket UAB е дружество за електронни пари, регистрирано в Литва под дружествен номер: 305599375, регулирано от Банката на Литва и лицензирано като дружество за електронни пари (лицензионен номер: 75), със седалище и адрес на управление: Upės Str. 23, 08128 Вилнюс, Литва. 

Мрежа от търговски партньори